Sunday, July 3, 2011

M to the E to the L to the A to the K to the A

cerita semasa cuti -,-

salam :) my mom decide nak pg melaka . so , terima je laa drpd tak pergi manamana en . kami bergerak dlm puul 4 kot , slps menghadiri wedding cousin sy yg mmg sy tak knal . agk pelik kan , cousin sndiri tak knal .


begini kisahnya , arwah atok sy dulu , hj abu mansor bin dato' puteh maarof . wow , moyang sy ad pangkat dato' :) hehee . arwah atok sy ni , dia kahwin dua . d u a . awat terkejut ? tak da papalah . anak atok dgn isteri pertamanya ad dua org saja , tp anak yg kedua iaitu , puan jamaliah , makcikk sy la tu , anaknya sggh ramai . sembilan atau sepuluh org , sy tak pasti . nnt sy tgk salasilah keluarga sy yg besar tu . yg kawen ni , sy tak tau dia anak keberapa . haha . 

 wan (nenek) sy pula , ad sembilan org anak . mama sy anak kelapan dan saya cucu yg keduapuluh smthing . im not sure . best ad sepupu ramai ramai . bila gathering , hppning gilaa :) stop . asl cite pasal big family ak ni ? ak nak cte pasal melaka :)

kami sekeluarga , abah mama kaklong angah aqeela dan wan tersayang menjejakkan kaki ke melaka untuk ke berapa kali tah , tp aqeela 2nd time kot . ntah . first , kitaorg naik menara taming sari , alaa , yg pusingpusing tu . kalau tak tau jugak , search encik google . pasti jumpa


menara taming sari

posing *huduh*


bajet tgk permandangan


bila smpi ketinggian 80 mtr , bnda ni bpe kali pusing tah  . ak pun tak terkiraa . yg penting , naik menara ni best . lebihlebih lg ak naik dlm kul 6 ke atas . kalau dpt tgk matahari terbenam mest cantikkan . oh , indahnya ciptaan tuhan . subhanallah .

pastu , kitaorg naik beca . hee , first time naik beca , xcited . haha , mengalahkan kanakkanak ribena yg terlebih riang tu . satu je yg tak best naik beca ni , patern dan warna baju ak sama ngan kerusi beca tu . abg tu tak habishabis ckp baju ak sama . geram + malu tau . pastu dorg gelakgelakkan . hampeh btul-,- naik beca plak 3 org 1 beca . mne tak smpitnya , bontot ak je dah selebar landasan kapal terbang tu haa . duduk pun hujunghujung bontot je . haih , sbr jelaa .

beca dorg ad radio :) beca yg mama naik ad lagu dangdut . hahaa


n then kteorg pg makan , as usual , my mom share 1 pinggang nasi goreng dgn adikadikku . haha , ak satu pinngan br cukup . ap kelas main shareshare * ceh wah , kau bila tak habis , kau bg abah . kau ingt abah tong smph kau ? snggh pedas perlian itu *


yg paling best skali , naik melaka river cruise . sblm naik tu , as usual laa , beratur bertaur dan terus beratur .smbl bratur sy txting nan buddy sy yg sy syg . hei kwn , sy syg awak , haha . bila beratur lama lama ,penat laa* syg , urut kaki i * n then , bila turn kitaorg smpi , aqeela plg cxcited , kalau boleh , ak nak je cmpak dy dlm sungai tu . mulut dia bising sgt . aqeela aqeelaa .


dlm cruise , hahaa

pastu , g tmpat pirates , naik ferris wheel yg slow pastu asyik berhenti2 . fed up gila bila naik benda tu . aqeela la nak naek sgt . haishh -,-

malam , balik rumah wan yg terletak di tampin . dekat je . kitaorg tak pyh tdur hotel , hotel byk mahal wo , lu kaya tak pe laa .

next day , grak dlm kul 11 pg taman mini malaysia & mini asian . best . setiap negeri kat malaysia ni , dia tnjkkan rumah tradisional setiap negeri . sumpa best . tp , bila smpi kat mini asean , kebnyakannya rumah tidak terjaga ataupun tidak terurus .skali tgk , mcm banglo tnggl pun ad . seram . haha. .

dekat jambatan gantung

belagak pergi singapore . haha . alaa , skali skala berangan takpekan . hihi .

last , kitaorg pg taman rama rama dan repilia . weh korg , tau tak , nama je tmn rama2 , tp ak rase tak smpi 10 ekor rama2 yg ad kat situ . buaya + ular byk laa . haha . pastu blk kl .

the end :)

No comments:

Post a Comment

the mastermind

My photo
Malaysia
If you really love her, you won’t touch her. Not even the slightest bit. You’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah. Just hold her in your heart for a few more years .. then you can do it the halal way