Tuesday, December 13, 2011

cleaner , greener penang


assalam people

im still in penang :) okayy , smalam g giant kat penang sbb nak cr cake aqeela . bila dah masuk kat entrance giant , tgk org2 kat situ semua tak pakai beg plastik . pelik . bukan hari sabtu ke yg tak pakai beg plastik ? ohh , aku lupa , itu kat selangor . ini penang . maybe hari isnin tak pakai plastik .

then , masuk je dlm tu , jalan depan sikit , pastu belok sana , belok sini ternampak satu banner besar tulis " NO PLASTIC EVERYDAY " haa , amik kau . everyday takde plastik . no wonderlaa , org yg tolak troli sana sini bawak balik barang tak jinjing plastik .takde plastik rupanyaa . haha , mcmmne org penang hidup ?

sbb tu bnyk org tua kat sini . yelaa , tak pakai plastik kan . udara pun segar jee .

okaayy , td pg bukit bendera ,  fort cornwallis , batu ferringhi , ada lg , tp tak ingat ape tah nama tempat tu . nnt laa aku upload those pictures .

go green <3

1 comment:

  1. ahaa, lawak doe. mcm mana nak bwk brg? ahaha :D LIKEthisentry

    ReplyDelete

the mastermind

My photo
Malaysia
If you really love her, you won’t touch her. Not even the slightest bit. You’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah. Just hold her in your heart for a few more years .. then you can do it the halal way