Sunday, August 12, 2012

a meaningful one hour


in the name of allah the most gracious, the most merciful
assalamualaikum

yeah , balik sendiri lg hrtu . actually , plan nak balik ngan mama . so last thursday , i called her . then , she said   " kaklong , balik sendiri boleh ? mama ada dinner laa malam ni . boleh ? " " hmm , bolee laa " " duit ada kan ? " " ada ada " 

so thats it . balik sendiri laa jawabnyaa .

suddenly , manis terjeritjerit terpekikpekik pggl aku . aku pun ape lg , berlari lari naik tangga . nasib dorm kau atas aku je . dia cakap shafiq call . okay , so dia call . " awak , balik tak mggu ni ? " " balik " " mama ambik ? " " tak :( balik sendiri " " sy nak jumpa awak ni " " :O haa , serius ? " " serius laa , tak percaya plak dia " " mcm tak percaya "

plan punya plan , decide jmpa kat ktm serdang . so dia ckp dia gerak 2.30pm . kirakira pkul 4.00pm sampai laa kot . aku pun gerak dr skola pkul 3.00pm . kalau gerak awalawal , kang aku menonggeng sorgsorg kat ktm sedang tu . 

so , dlm 3.40 aku dh smpi . mse aku smpi tu , tren dr sg.gadut pun smpi . and i was like , " tolonglaa itu tren awak " but , it was not :( dlm 20 minit gak aku tggu . then your train pun sampai . jantung aku , phewww , berdebar gila .

actually kan , mse awk dh smpi tu , sy nmpk awk . tp sy buat tak nampak , hehe  sbb debaran jantung sy sgtlahh laju . then awk berdiri belakang sy . nseb sy tak menjerit terkejut kegembiraan , hahahaha . then , u gave me a present . birthday present katanya . omangai , hadiah dia , besar betul . naseb sy bwk beg sket je . 







lps satu jam kita borak , lepas rindu semua , you balik , i pun balik . sy pun pg lahh bus stand , tggu bas U432 tu . kat bus stand tu , ada budak sdar , pakai baju kuning , pakai spek . kawan awak kot . then , bus pun smpi , smpi kat equine , beli murtabak then cari teksi tak jumpa . last choice : jalan kaki .

yeah , aku pun jalan kaki smbil merungut " shafiq , asal besar sgt benda alah ni " dgn fail physics lg , dgn hadiah awk lg . huh , tak menang tgn sy . mse tu , sy berharap sgt ada teksi atau org yg sy kenal yg boleh sy tmpang . dlm 20 minit berjalan kaki , then nmpk kete ummie , jiran sebelah rumah maktam . Alhamdulillah , she saw me . aku dh tak larat dh nak jalan kaki . then dia tumpangkan aku . thanks god .

sumpah lps ni kalau balik sendiri , aku tanak balik lambat sgt . btw , thanks superhero for the present :) ilikeit . and thanks for the meaningful one hour . loveyou .

No comments:

Post a Comment

the mastermind

My photo
Malaysia
If you really love her, you won’t touch her. Not even the slightest bit. You’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah. Just hold her in your heart for a few more years .. then you can do it the halal way