Saturday, September 15, 2012

kes curi : selasa


in the name of allah the most gracious, the most merciful
assalamualaikum

selasa . jadual baru rasanya . waktu kedua terakhir ; chemistry . di lab . 

masuk je lab , seperti biasa , aku mengambil tempat biasaku . duduk , berdiri semula , beri salam , duduk kembali . ohh , cikgu sedang menanda kertas . apa lagi , ramai yg menyerbu cikgu . excited kata mereka . aku mmg tak suka melihat cikgu nenanda kertas , habit agaknya . so , i just cakap2 kosong with my friend . 

then , we took pictures 

bateri camera mati , arghh 

talking rubbish , again .

oh , chemistry time is over , yeaaaaaaa

ED time , weehoooo 

" guys , please go to library for ED " then , kemas2 beg , and get ready for the ED class .but , ada sesuatu yg pelik . jon bawak beg ed pg library . hello , beg ed mana boleh bwk masuk dlm library . ahh , sukati kau laa . 

okay , penat menapak ke library yg tggi mggunung tu , kami pun masuk laa library , as usual , mulut budak mechas mmg bising kan , so , aku borak jelaa , then baru amik buku dan baca . amik buku pun amik majalah sekolah ASIS , hehe . 

this is the climax , ustaz imran suddenly came into the library . and sesuatu yg pelik berlaku lg , mijul dgn kjay berdiri dan pergi kebelakang . " amizul , mari sini , buat apa kat belakang tu ? " dan kami yg berada di situ semua terkejut . apa yg sudah berlaku ? lepastu . tah ape tah ustaz berunding dgn mijul , kjay , latip . dlm otak aku yg pink ni , aku dh fikir , ohh rokok kot . standard laaa budak laki kan , lg2 mechas . yg pasti , ustaz ja , teacher leela , teacher khairiyah , ada kat situ skali . 

tiba2 , satu kelas kena spotcheck . pada hari tersebut , kelas 5M2 sahaja yg dispotcheck . rupa rupanyaa

handphone baru cikgu kuza ,

HILANG

No comments:

Post a Comment

the mastermind

My photo
Malaysia
If you really love her, you won’t touch her. Not even the slightest bit. You’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah. Just hold her in your heart for a few more years .. then you can do it the halal way